ANA SƏHİFƏ 1 ELMİ ŞURA 1 LABORATORİYALAR 1 MUZEY 1 MÜBADİLƏ PROQRAMMLARI 1 KONFRANSLAR 1 ƏLAQƏ 1

Professor Məmməd Fətəliyev Qızıl medala layiq görülüb
18/01/2016

Bakı Dövlət Universitetinin, Avropa və Amerika ölkələrinin yeni və müasir tarixi kafedrasının müdri, tarix elmləri doktoru, professor Məmməd Fətəliyev Avropa Nəşr Mətbuat Evinin “Ən yaxşı vətənpərvər tədqiqatçı alim” Qızıl Medalına layiq görülüb.

Prezident İlham Əliyev BDU-nun professorunu təltif edib
13/01/2016

Azərbaycan Xalq Cümhuriyyəti dövrünün tədqiqində xidmətlərinə görə Anar Camal oğlu İsgəndərov III-cü dərəcəsi Vətənə xidmətə görə orden ilə təltif olunub

Bakı Dövlət Universiteti Elmi Şurası
12/01/2016

Bakı Dövlət Universiteti Elmi Şurasının bu gün keçirilən iclasında 2016-cı ilin fevral ayından başlayaraq normativ təhsil müddətində alt qruplarda (yay məktəbi istisna olmaqla) oturan tələbələrin əlavə kreditlər üzrə təhsil haqqının BDU-nun daxili imkanları hesabına ödənilməsi məsələsi geniş müzakirə edilib.

| Ətraflı

Qazaxıstanlı alimlər filologiya və tarix fakültəsində mühazirə oxuyublar
25/12/2015

Bakı Dövlət Universitetində Qazax xanlığının yaranmasının 550 və müasir qazax yazılı ədəbiyyatının banisi, filosof, böyük ictimai xadim Abay Kunanbayevin 170 illik yubileyi münasibətilə keçirilən beynəlxalq konfrans

| Ətraflı

Tarix fakültəsinin tələbəsi beynəlxalq elmi konfransda iştirak edib
21/12/2015

Bakı Slavyan Universitetində Dünya Azərbaycanlılarının Həmrəyliyi Gününə həsr olunmuş “Müasir tərcüməşünaslığın və mədəniyyətşünaslığın aktual problemləri” mövzusunda XIV Beynəlxalq tələbə elmi-praktik konfransı keçirilib.

| Ətraflı

Qafqaz Albaniyasını öyrənirik layihəsi çərçivəsində dəyirmi masa
04/12/2015

“Qafqaz Albaniyasını öyrənirik” layihəsi çərçivəsində dəyirmi masa Azərbaycan Respublikasının Prezidenti yanında Bilik Fondu “Qafqaz Albaniyasını öyrənirik” layihəsi çərçivəsində Bakı Dövlət Universitetində dəyirmi masa təşkil edib.

| Ətraflı

BDU-nun professoru Nisbət Mehdiyeva “Mərkəzi Asiya və Qazaxıstan köçəriləri” mövzusunda məruzə edib
24/11/2015

Əl-Fərabi adına Qazaxıstan Milli Universitetində “Tarixin dönəmində xalq” adlı dövlət proqramı çərçivəsində “Nəzəri-metodoloji yanaşma və Mərkəzi Asiyanın ənənəvi sivilizasiyalarının öyrənilməsi problemi” mövzusunda beynəlxalq elmi-nəzəri konfrans keçirilib.

| Ətraflı

Tarix fakültəsinin dekanı Rzayev Azad “İkinci dünya müharibəsi və Azərbaycan” adlı respublika konfransda iştirak edib
19/11/2015

Tarix fakültəsinin dekanı dosent Rzayev Azad noyabrın 19-da Azərbaycan Milli Elmlər Akademiyası (AMEA) Tarix İnstitutu və Qərb Universitetinin birgə təşkilatçılığı ilə “İkinci dünya müharibəsi və Azərbaycan” adlı respublika konfransda iştirak edib.

| Ətraflı

Tarix fakültəsinin dekanı beynəlxalq konfransda çıxış edib
20/10/2015

16 oktyabr 2015-ci il tarixində Sankt-Peterburq şəhərinin Tavr Sarayında beynəlxalq konfrans keçirilib. Konfrans II Dünya müharibəsinin 70 illiyi münasibətilə təşkil onunan tədbirlərə uyğun olaraq baş tutub.

| Ətraflı

BDU-nun tarix fakeltəsinin dekanı fərmala mükafatlandırılıb
08/10/2015

BDU-nun dosenti fəxri fərmala mükafatlandırılıb 30 sentyabr 2015-ci il tarixində Voronejk Dövlət Universitetində

Sankt-Peterburq Elm və Ali Təhsil Komitəsinin sədri BDU-da olub
02/10/2015

Sankt-Peterburq Elm və Ali Təhsil Komitəsinin sədri Andrey Maximov və Komitənin Beynəlxalq elmi-texniki və təhsil proqramlarının Koordinasiya Mərkəzinin Sankt-Peterburq Dövlət Büdcə Müəssisəsinin direktoru Yuri Snisarenko Bakı Dövlət Universitetdə olub.

| Ətraflı

Qafqaz Xalqları tarixi kafedrasının müdiri İradə Hüseynova Birinci Avrasiya Qadınlar Formunda iştirak edib
01/10/2015

Bakı Dövlət Universitetinin Qafqaz xalqları tarixi kafedrasının müdiri, tarix elmləri doktoru, professor, Əməkdar müəllim İradə Hüseynova Sankt-Peterburq şəhərində Parlamentlərarası Assambleyası Şurasının və MDB-yə üzv dövlətlərin qərarı ilə keçirilən Birinci Avrasiya Qadınlar Formunda iştirak edib.

Fransız alimləri Məntəş Təpədə aparılan arxeoloji qazıntından danışdılar
29/09/2015

Bakı Dövlət Universitetində Tarix fakültəsi və Fransanın Azərbaycandakı səfirliyinin birgə təşkilatçılığı ilə konfrans keçirilib. Konfransı giriş sözü ilə tarix fakültəsinin dekanı, dosent Azad Rzayev açaraq tədbirin əhəmiyyətindən danışıb.

| Ətraflı

I kursların qarşılanması və yeni tədris ilinin başlanması münasibətilə tədbir keçirilmişdir
15/09/2015

BDU-nun həyətində I kursların qarşılanması və yeni tədris ilinin başlanması münasibətilə tədbir keçirilir.

| Ətraflı

Professor İradə Hüseynova Minsk şəhərində MDB-yə üzv Dövlətlərin Humanitar Əməkdaşlıq Üzrə Dövlətlərarası Fondunun təşkil etdiyi beynəlxalq forumda iştirak edib.
08/07/2015

BDU Yunanıstanın Kapadastrian Universiteti ilə memorandum imzalayacaq
07/07/2015

Yunanıstanın Kapadastrian Universitetinin Mədəni Antropologiya üzrə professoru Pavlos Kavouras Bakı Dövlət Universitetinin qonağı olub.

| Ətraflı

Muğla Sıtkı Köçmen Universitet Tarix bölünümünün dosenti Ahmet Yigit Mövlanə proqramı çərçivəsində Tarix fakültəsində olub
03/07/2015

İyulun 3-də Muğla Sıtkı Köçmen Universitetinin Ədəbiyyat fakültəsinin Tarix bölünümünün dosenti Ahmet Yigit Mövlanə proqramı çərçivəsində Tarix fakültəsində olub

| Ətraflı

Tarix fakültəsində 50+50 qrant layihəsinin yekun hesabat iclası keçirilmişdir.
29/06/2015

29 iyun 2015-ci il tarixdə BDU 50+50 qrant layihəsinin Tarix fakültəsi üzrə yekun  hesabat iclası keçirilmişdir.

Dissertasiya şurasının iclası
19/06/2015

Bakı Dövlət Universitetinin Tarix fakültəsində tarix elmləri doktoru və tarix üzrə fəlsəfə doktoru elmi dərəcəsi almaq üçün növbəti dissertasiya şurasının iclası keçirilib.

Meksika Universitetinin nümayəndəsi BDU-da
17/06/2015

Meksikanın Quadoloxaro Universitetinin nümayəndəsi Sandra Karollina Torrika Sançez Bakı Dövlət Universitetinin tarix fakültəsinin qonağı olub.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |