Bakı Dövlət Universitetində ilaxır çərşənbəsi qeyd edilib
15/03/2016

Bakı Dövlət Universitetində rektor, akademik Abel Məhərrəmov və müəllim-tələbə heyətinin iştirakı ilə Novruz şənliyi keçirilib.

| Ətraflı

Türk xalqları tarixi kafedrasının Türk dünyası gənc tədqiqatçılar dərnəyi fəaliyyətini bərpa edib
10/03/2016

Mart ayının 10-da Türk xalqları tarixi kafedrasının nəzdində "Türk dünyası gənc tədqiqatçılar" dərnəyinin fəaliyyətə başladığı elan edilib.

8 mart beynəlxalq qadınlar günü münasibətilə tədbir
07/03/2016

2016-cı il martın 7-də Tarix fakültəsində 8 mart beynəlxalq qadınlar günü münasibətilə tədbir keçirilmişdir.

“Gənc istedadlar” liseyində Xocalı faciəsinin 24-cü ildönümü anılıb
25/02/2016

Bu gün Bakı Dövlət Universitetinin nəzdində fəaliyyət göstərən “Gənc istedadlar” liseyində Xocalı Soyqırımına həsr olunmuş tədbirkeçirilib.

BDU-da Xocalı faciəsinin 24-cü ildönümü anılıb
25/02/2016

Bakı Dövlət Universitetində Xocalı faciəsinin 24-cü ildönümünə həsr olunmuş tədbir keçirilib. Universitetin foyesində Xocalı soyqırımından bəhs edən rəsm əsərlərinin sərgisinə baxışla başlayan tədbir işini böyük akt zalında davam etdirib.

| Ətraflı

19-20 may 2016-ci ildə Tarix fakültəsində M.K.Atatürkün 135-illiyinə həsr olunmuş Respublika tələbə-gənclər konfransı keçiriləcək
25/01/2016

Bakı Dövlət Universiteti Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirinin 27 iyun 2014-cü il tarixli, 752 saylı əmri ilə təsdiq edilmiş

| Ətraflı

2016-cı ilin fevral ayından Türk xalqları tarixi kafedrasının Tədris kabineti (Yeni tədris binası, aud.№803) nəzdində “Virtual kitabxana” fəaliyyətə başlayacaq
21/01/2016

2015/2016-cı tədris ilinin sentyabr ayından Tarix fakültəsində Universitetdaxili 50+50 qrant layihəsi çərçivəsində hazırlanaraq istifadəyə verilmiş “Türk xalqları tarixi kafedrasının tədris kabineti”

BDU-da 20 Yanvar şəhidlərinin anım mərasimi
19/01/2016

Bakı Dövlət Universitetində 20 Yanvar şəhidlərinin anım mərasimi keçirilib. Tədbir iştirakçıları BDU-nun həyətindəki Şəhidlər abidəsinin qarşısına gül qoyaraq, şəhidləri 1 dəqiqəlik sükutla yad ediblər.

Professor Məmməd Fətəliyev Qızıl medala layiq görülüb
18/01/2016

Bakı Dövlət Universitetinin, Avropa və Amerika ölkələrinin yeni və müasir tarixi kafedrasının müdri, tarix elmləri doktoru, professor Məmməd Fətəliyev Avropa Nəşr Mətbuat Evinin “Ən yaxşı vətənpərvər tədqiqatçı alim” Qızıl Medalına layiq görülüb.

Prezident İlham Əliyev BDU-nun professorunu təltif edib
13/01/2016

Azərbaycan Xalq Cümhuriyyəti dövrünün tədqiqində xidmətlərinə görə Anar Camal oğlu İsgəndərov III-cü dərəcəsi Vətənə xidmətə görə orden ilə təltif olunub

Bakı Dövlət Universiteti Elmi Şurası
12/01/2016

Bakı Dövlət Universiteti Elmi Şurasının bu gün keçirilən iclasında 2016-cı ilin fevral ayından başlayaraq normativ təhsil müddətində alt qruplarda (yay məktəbi istisna olmaqla) oturan tələbələrin əlavə kreditlər üzrə təhsil haqqının BDU-nun daxili imkanları hesabına ödənilməsi məsələsi geniş müzakirə edilib.

| Ətraflı

Qazaxıstanlı alimlər filologiya və tarix fakültəsində mühazirə oxuyublar
25/12/2015

Bakı Dövlət Universitetində Qazax xanlığının yaranmasının 550 və müasir qazax yazılı ədəbiyyatının banisi, filosof, böyük ictimai xadim Abay Kunanbayevin 170 illik yubileyi münasibətilə keçirilən beynəlxalq konfrans

| Ətraflı

Tarix fakültəsinin tələbəsi beynəlxalq elmi konfransda iştirak edib
21/12/2015

Bakı Slavyan Universitetində Dünya Azərbaycanlılarının Həmrəyliyi Gününə həsr olunmuş “Müasir tərcüməşünaslığın və mədəniyyətşünaslığın aktual problemləri” mövzusunda XIV Beynəlxalq tələbə elmi-praktik konfransı keçirilib.

| Ətraflı

Qafqaz Albaniyasını öyrənirik layihəsi çərçivəsində dəyirmi masa
04/12/2015

“Qafqaz Albaniyasını öyrənirik” layihəsi çərçivəsində dəyirmi masa Azərbaycan Respublikasının Prezidenti yanında Bilik Fondu “Qafqaz Albaniyasını öyrənirik” layihəsi çərçivəsində Bakı Dövlət Universitetində dəyirmi masa təşkil edib.

| Ətraflı

BDU-nun professoru Nisbət Mehdiyeva “Mərkəzi Asiya və Qazaxıstan köçəriləri” mövzusunda məruzə edib
24/11/2015

Əl-Fərabi adına Qazaxıstan Milli Universitetində “Tarixin dönəmində xalq” adlı dövlət proqramı çərçivəsində “Nəzəri-metodoloji yanaşma və Mərkəzi Asiyanın ənənəvi sivilizasiyalarının öyrənilməsi problemi” mövzusunda beynəlxalq elmi-nəzəri konfrans keçirilib.

| Ətraflı

Tarix fakültəsinin dekanı Rzayev Azad “İkinci dünya müharibəsi və Azərbaycan” adlı respublika konfransda iştirak edib
19/11/2015

Tarix fakültəsinin dekanı dosent Rzayev Azad noyabrın 19-da Azərbaycan Milli Elmlər Akademiyası (AMEA) Tarix İnstitutu və Qərb Universitetinin birgə təşkilatçılığı ilə “İkinci dünya müharibəsi və Azərbaycan” adlı respublika konfransda iştirak edib.

| Ətraflı

Tarix fakültəsinin dekanı beynəlxalq konfransda çıxış edib
20/10/2015

16 oktyabr 2015-ci il tarixində Sankt-Peterburq şəhərinin Tavr Sarayında beynəlxalq konfrans keçirilib. Konfrans II Dünya müharibəsinin 70 illiyi münasibətilə təşkil onunan tədbirlərə uyğun olaraq baş tutub.

| Ətraflı

BDU-nun tarix fakeltəsinin dekanı fərmala mükafatlandırılıb
08/10/2015

BDU-nun dosenti fəxri fərmala mükafatlandırılıb 30 sentyabr 2015-ci il tarixində Voronejk Dövlət Universitetində

Sankt-Peterburq Elm və Ali Təhsil Komitəsinin sədri BDU-da olub
02/10/2015

Sankt-Peterburq Elm və Ali Təhsil Komitəsinin sədri Andrey Maximov və Komitənin Beynəlxalq elmi-texniki və təhsil proqramlarının Koordinasiya Mərkəzinin Sankt-Peterburq Dövlət Büdcə Müəssisəsinin direktoru Yuri Snisarenko Bakı Dövlət Universitetdə olub.

| Ətraflı

Qafqaz Xalqları tarixi kafedrasının müdiri İradə Hüseynova Birinci Avrasiya Qadınlar Formunda iştirak edib
01/10/2015

Bakı Dövlət Universitetinin Qafqaz xalqları tarixi kafedrasının müdiri, tarix elmləri doktoru, professor, Əməkdar müəllim İradə Hüseynova Sankt-Peterburq şəhərində Parlamentlərarası Assambleyası Şurasının və MDB-yə üzv dövlətlərin qərarı ilə keçirilən Birinci Avrasiya Qadınlar Formunda iştirak edib.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |