Bakı Dövlət Universiteti Elmi Şurası
12/01/2016

Bakı Dövlət Universiteti Elmi Şurasının bu gün keçirilən iclasında 2016-cı ilin fevral ayından başlayaraq normativ təhsil müddətində alt qruplarda (yay məktəbi istisna olmaqla) oturan tələbələrin əlavə kreditlər üzrə təhsil haqqının BDU-nun daxili imkanları hesabına ödənilməsi məsələsi geniş müzakirə edilib.

| Ətraflı

Qazaxıstanlı alimlər filologiya və tarix fakültəsində mühazirə oxuyublar
25/12/2015

Bakı Dövlət Universitetində Qazax xanlığının yaranmasının 550 və müasir qazax yazılı ədəbiyyatının banisi, filosof, böyük ictimai xadim Abay Kunanbayevin 170 illik yubileyi münasibətilə keçirilən beynəlxalq konfrans

| Ətraflı

Tarix fakültəsinin tələbəsi beynəlxalq elmi konfransda iştirak edib
21/12/2015

Bakı Slavyan Universitetində Dünya Azərbaycanlılarının Həmrəyliyi Gününə həsr olunmuş “Müasir tərcüməşünaslığın və mədəniyyətşünaslığın aktual problemləri” mövzusunda XIV Beynəlxalq tələbə elmi-praktik konfransı keçirilib.

| Ətraflı

Qafqaz Albaniyasını öyrənirik layihəsi çərçivəsində dəyirmi masa
04/12/2015

“Qafqaz Albaniyasını öyrənirik” layihəsi çərçivəsində dəyirmi masa Azərbaycan Respublikasının Prezidenti yanında Bilik Fondu “Qafqaz Albaniyasını öyrənirik” layihəsi çərçivəsində Bakı Dövlət Universitetində dəyirmi masa təşkil edib.

| Ətraflı

BDU-nun professoru Nisbət Mehdiyeva “Mərkəzi Asiya və Qazaxıstan köçəriləri” mövzusunda məruzə edib
24/11/2015

Əl-Fərabi adına Qazaxıstan Milli Universitetində “Tarixin dönəmində xalq” adlı dövlət proqramı çərçivəsində “Nəzəri-metodoloji yanaşma və Mərkəzi Asiyanın ənənəvi sivilizasiyalarının öyrənilməsi problemi” mövzusunda beynəlxalq elmi-nəzəri konfrans keçirilib.

| Ətraflı

Tarix fakültəsinin dekanı Rzayev Azad “İkinci dünya müharibəsi və Azərbaycan” adlı respublika konfransda iştirak edib
19/11/2015

Tarix fakültəsinin dekanı dosent Rzayev Azad noyabrın 19-da Azərbaycan Milli Elmlər Akademiyası (AMEA) Tarix İnstitutu və Qərb Universitetinin birgə təşkilatçılığı ilə “İkinci dünya müharibəsi və Azərbaycan” adlı respublika konfransda iştirak edib.

| Ətraflı

Tarix fakültəsinin dekanı beynəlxalq konfransda çıxış edib
20/10/2015

16 oktyabr 2015-ci il tarixində Sankt-Peterburq şəhərinin Tavr Sarayında beynəlxalq konfrans keçirilib. Konfrans II Dünya müharibəsinin 70 illiyi münasibətilə təşkil onunan tədbirlərə uyğun olaraq baş tutub.

| Ətraflı

BDU-nun tarix fakeltəsinin dekanı fərmala mükafatlandırılıb
08/10/2015

BDU-nun dosenti fəxri fərmala mükafatlandırılıb 30 sentyabr 2015-ci il tarixində Voronejk Dövlət Universitetində

Sankt-Peterburq Elm və Ali Təhsil Komitəsinin sədri BDU-da olub
02/10/2015

Sankt-Peterburq Elm və Ali Təhsil Komitəsinin sədri Andrey Maximov və Komitənin Beynəlxalq elmi-texniki və təhsil proqramlarının Koordinasiya Mərkəzinin Sankt-Peterburq Dövlət Büdcə Müəssisəsinin direktoru Yuri Snisarenko Bakı Dövlət Universitetdə olub.

| Ətraflı

Qafqaz Xalqları tarixi kafedrasının müdiri İradə Hüseynova Birinci Avrasiya Qadınlar Formunda iştirak edib
01/10/2015

Bakı Dövlət Universitetinin Qafqaz xalqları tarixi kafedrasının müdiri, tarix elmləri doktoru, professor, Əməkdar müəllim İradə Hüseynova Sankt-Peterburq şəhərində Parlamentlərarası Assambleyası Şurasının və MDB-yə üzv dövlətlərin qərarı ilə keçirilən Birinci Avrasiya Qadınlar Formunda iştirak edib.

Fransız alimləri Məntəş Təpədə aparılan arxeoloji qazıntından danışdılar
29/09/2015

Bakı Dövlət Universitetində Tarix fakültəsi və Fransanın Azərbaycandakı səfirliyinin birgə təşkilatçılığı ilə konfrans keçirilib. Konfransı giriş sözü ilə tarix fakültəsinin dekanı, dosent Azad Rzayev açaraq tədbirin əhəmiyyətindən danışıb.

| Ətraflı

I kursların qarşılanması və yeni tədris ilinin başlanması münasibətilə tədbir keçirilmişdir
15/09/2015

BDU-nun həyətində I kursların qarşılanması və yeni tədris ilinin başlanması münasibətilə tədbir keçirilir.

| Ətraflı

Professor İradə Hüseynova Minsk şəhərində MDB-yə üzv Dövlətlərin Humanitar Əməkdaşlıq Üzrə Dövlətlərarası Fondunun təşkil etdiyi beynəlxalq forumda iştirak edib.
08/07/2015

BDU Yunanıstanın Kapadastrian Universiteti ilə memorandum imzalayacaq
07/07/2015

Yunanıstanın Kapadastrian Universitetinin Mədəni Antropologiya üzrə professoru Pavlos Kavouras Bakı Dövlət Universitetinin qonağı olub.

| Ətraflı

Muğla Sıtkı Köçmen Universitet Tarix bölünümünün dosenti Ahmet Yigit Mövlanə proqramı çərçivəsində Tarix fakültəsində olub
03/07/2015

İyulun 3-də Muğla Sıtkı Köçmen Universitetinin Ədəbiyyat fakültəsinin Tarix bölünümünün dosenti Ahmet Yigit Mövlanə proqramı çərçivəsində Tarix fakültəsində olub

| Ətraflı

Tarix fakültəsində 50+50 qrant layihəsinin yekun hesabat iclası keçirilmişdir.
29/06/2015

29 iyun 2015-ci il tarixdə BDU 50+50 qrant layihəsinin Tarix fakültəsi üzrə yekun  hesabat iclası keçirilmişdir.

Dissertasiya şurasının iclası
19/06/2015

Bakı Dövlət Universitetinin Tarix fakültəsində tarix elmləri doktoru və tarix üzrə fəlsəfə doktoru elmi dərəcəsi almaq üçün növbəti dissertasiya şurasının iclası keçirilib.

Meksika Universitetinin nümayəndəsi BDU-da
17/06/2015

Meksikanın Quadoloxaro Universitetinin nümayəndəsi Sandra Karollina Torrika Sançez Bakı Dövlət Universitetinin tarix fakültəsinin qonağı olub.

11/06/2015

Dostluq görüşü keçirilib Çexiya Respublikasının Azərbaycandakı səfirliyinin təşkilatçılığı ilə Bakı Dövlət Universiteti ilə Vişeqrad Universitetinin tarixçiləri arasında dostluq görüşü keçirilib

Tarix fakültəsinin Elmi Şuranın iclası
04/06/2015

4, iyun 2015 ildə Bakı Dövlət Universitetinin tarix fakültəsində Elmi Şurasının keçirdilirmişdir.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |