Tarix fakültəsində “Fikir intibahi” adlı intellektual-viktorina keçirilib
01/11/2016

Bakı Dövlət Universitetinin Tələbə Həmkarlar İttifaqı Komitəsinin təşkilatçılığı ilə Tarix fakültəsinin I kurs tələbələri arasında “Fikir intibahi” adlı intellektual-viktorina keçirilib.

Tarix fakültəsi Tədris – Metodik Şurasının hesabatı müsbət qiymətləndirilmişdir
01/11/2016

Bakı Dövlət Universiteti Tarix fakültəsi Elmi Şurasının 1 noyabr 2016 – cı il tarixli iclasında fakültə Tədris – Metodik Şurasının (TMŞ)2015 – 2016 – cı tədris ili üçün hesabatı dinlənilmişdir.

BDU-da Müstəqillik günü qeyd edilib
18/10/2016

Bu gün Bakı Dövlət Universitetində Azərbaycan Respublikası dövlət müstəqilliyinin bərpasının 25-ci ildönümü münasibətilə tədbir keçirilib.

| Ətraflı

BDU-nun prorektoru İradə Əliyeva Dağıstan Dövlət Universitetinin 85 illik yubileyində iştirak edib
17/10/2016

Bakı Dövlət Universitetinin Tədrisin təşkili və təlim texnologiyaları üzrə prorektoru, professor İradə Əliyeva Dağıstan Dövlət Universitetinin 85 illik yubileyi və Xəzəryanı Dövlətlərin Universitetlər Assosiasiyasının XIX Baş Assambleyasının iclasında iştirak edib.

| Ətraflı

2016-cı il oktyabrın 17-də “Dünya azərbaycanlıları: tarixi demoqrafiya” elmi-tədqiqat laboratoriyasında elmi seminar keçirilmişdir.
17/10/2016

2016-cı il oktyabrın 17-də Tarix fakültəsinin Dünya azərbaycanlıları: tarixi demoqrafiya elmi-tədqiqat laboratoriyasında “Azərbaycanın şimal-qərb bölgəsinin əhalisi müstəqillik illərində” mövzusunda elmi seminar keçirilib.

I Türkoloji qurultay-90 elmi-praktik konfransı
11/10/2016

BDU-da Tarix fakültəsi Azərbaycan Respublikasının Prezidentinin 18 fevral 2016 il tarixli sərəncamı ilə Türkoloji Qurultay 90 illik yubileyi elmi-praktik konfrans keçirilmişdir.

| Ətraflı

Tarix fakültəsinin tələbələri Avropa Gənclər Parlamentinin 83-cü Beynəlxalq sessiyasında iştirak edəcəklər
10/10/2016

Bakı Dövlət Universitetinin Tarix fakültəsinin tələbələri Hüseynli Gülcənnət və Həsənzadə Emil Avropa Gənclər Parlamentinin İsveçrənin Laax şəhərində keçiriləcək 83-cü Beynəlxalq sessiyasında iştirak edəcəklər.

| Ətraflı

BDU-da “Elmi tədqiqat nədir və necə aparılmalıdır?” mövzusunda seminar keçirilib.
10/10/2016

Oktyabrın 8-də BDU-da Tarix fakültəsi, Dünya azərbaycanlıları elmi-tədqiqat laboratoriyası, Türk xalqları tarixi kafedrası və kafedranın nəzdində fəaliyyət göstərən “Türk dünyası gənc tədqiqatçılar” dərnəyinin təşkilatçılığı ilə “Elmi tədqiqat nədir və necə aparılmalıdır?” mövzusunda seminar keçirildi.

Rus tarixçi Oleq Yuriyeviç Kuznetsov ilə görüş keçirilib
10/10/2016

Tarix fakültəsində məşhur rus tarixçi, hüquqşünas, müəllim və publisist Oleq Yuriyeviç Kuznetsov ilə görüş keçirilib.

| Ətraflı

Konstitusiyaya əlavə və dəyişikliklər insan hüquqlarının daha güclü müdafiəsinə xidmət edir
23/09/2016

Bu gün ölkəmiz ciddi bir hadisə ərəfəsindədir. Sentyabrın 26-da keçiriləcək referendumda Konstitusiyaya təklif olunan əlavə və dəyişikliklər səsə qoyulacaqdır.

BDU-nun 97 yaşı tamam olur
01/09/2016

Bakı Dövlət Universitetinin yaranmasından 97 il ötür. Azərbaycan Demokratik Cümhuriyyəti Parlamentinin 1 sentyabr 1919-cu il tarixli iclasında Bakıda universitetin təsis edilməsi qərarı qəbul edilib və onun nizamnaməsi təsdiq olunub.

| Ətraflı

Azərbaycan tarixinin öyrənilməsində muzeylərin rolu mövzusunda IV Respublika elmi konfransı keçiriləcək
08/06/2016

Azərbaycan tarixinin öyrənilməsində muzeylərin rolu IV Respublika elmi konfrans

| Ətraflı

Tarix fakültəsi Tələbə Elmi Cəmiyyətin təkilatçılığı ilə Sabah qrupları üçün Azərbaycan Xalq Cümhuriyyətinin 98-ci ildönümünə həsr olunmub
27/05/2016

Bakı Dövlət Universiteti Tarix fakültəsi Tələbə Elmi Cəmiyyətin təkilatçılığı ilə Sabah qrupları üçün Azərbaycan Xalq Cümhuriyyətinin 98-ci ildönümünə həsr olunmuş "Azərbaycan Xalq Cümhuriyyəti gənc tədqiqatçıların əsərlərində" mövzusunda keçirilmiş elmi-praktik konfransı keçirilmişdir.

24/05/2016

2016-cı il mayın 5-6-da Türkiyənin Ərzurum şəhəri Atatürk Universitetində “Böyük İpək Yolu ölkələrinin mədəni dialoqu” mövzusunda Beynəlxalq elmi-metodik konfrans keçirilmişdir.

| Ətraflı

BDU-da “Türkiyə Cümhuriyyəti azərbaycanlı gənc tədqiqatçıların araşdırmalarında” mövzusunda konfrans
19/05/2016

Bakı Dövlət Universiteti Türk xalqları tarixi kafedrasının təşəbbüsü ilə Türkiyə Cümhuriyyətinin qurucusu Mustafa Kamal Atatürkün 135 illik yubileyi münasibətilə “Türkiyə Cümhuriyyəti Azərbaycanlı gənc tədqiqatçıların araşdırmalarında” mövzusunda Respublika Tələbə-Gənclər Konfransı keçirilib.

18/05/2016

Türk xalqları tarixi kafedrasının təşəbbüsü ilə Bakı Dövlət Universitetinin Tarix fakültəsində 19-20 May 2016-cı il tarixdə keçiriləcək Mustafa Kamal Atatürkün 135 illiyinə həsr olunmuş “Türkiyə Cümhuriyyəti azərbaycanlı gənc tədqiqatçıların araşdırmalarında” mövzusunda Respublika tələbə-gənclər konfransının materialları yayımlandı.

| Ətraflı

Professor İradə Hüseynovanın “Tarix. Zaman. Düşüncələr” çoxcildliyinin birinci cildi işıq üzü görüb
17/05/2016

Kitab dövrümüzün aktual məsələlərinə, ulu öndər Heydər Əliyevin çoxşaxəli dövlətçilik və siyasi fəaliyyətinin təhlilinə həsr olunub