Xəbərlər

Bakı Dövlət Universitetinin (BDU) 100 illik yubileyi ilə bağlı təşkilat komitəsi və işçi qrupu yaradılıb.
12/02/2019

“Bakı Dövlət Universitetinin 100 illik yubileyinin keçirilməsi haqqında” Azərbaycan Prezidentinin 2017-ci il 14 noyabr tarixli Sərəncamını əsas tutaraq “Bakı Dövlət Universitetinin 100 illik yubileyinə həsr olunmuş “Tədbirlər planı”nın təsdiq edilməsi, yubiley tədbirlərinin təşkili və həyata keçirilməsi üçün zəruri hazırlıq işləri aparılacak.

| Ətraflı

Y.M.Mahmudovun 1-ci dərəcəli “Əmək” ordeni ilə təltif edilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı
11/02/2019

fevralın 10-u Yaqub Mahmudovun anadan olmasının 80-ci ili tamam olur.

| Ətraflı

Azərbaycanlı professorun kitabları ABŞ-da çap olunub
07/01/2019

Bakı Dövlət Universitetinin professoru, tarix elmləri doktoru İsmayıl Məmmədovun “Azərbaycanın etnik və siyasi tarixi” və “Azərbaycanın tarixi xəritələri” adlı kitabları Amerika Birləşmiş Ştatlarında ( Raley şəhəri, Şimali Korolina Ştatı) nəfis tərtibatla çap olunub.

| Ətraflı

BDU-DA AZƏRBAYCAN XALQ CÜMHURİYYƏTİNİN 100 İLLİYİNƏ HƏSR EDİLMİŞ DÜNYA AZƏRBAYCANLILARI: TARIX VƏ MÜASIRLIK MÖVZUSUNDA KONFRANS KEÇİRİLMİŞDİR
26/12/2018

21-22 dekabr 2018-ci il tarixində Bakı Dövlət Universitetinin Tarix fakültəsində “Dünya azərbaycanlıları: tarixi demoqrafiya” elmi tədqiqat laboratoriyasının təşkilatçılığı, Azərbaycan Tarix Qurumu, Diasporla iş üzrə Dövlət Komitəsi və Türk Dünyası Gəncləri Birliyinin dəstəyi ilə “Dünya azərbaycanlıları: tarix və müasirlik” mövzusunda III Beynəlxalq elmi konfrans keçirilmişdir.

| Ətraflı

BDU-da Azərbaycan Xalq Cümhuriyyətinin 100 illiyinə həsr olunmuş “Dünya azərbaycanlıları: tarix və müasirlik” mövzusunda III Beynəlxalq elmi konfrans keçirilib
24/12/2018

“Dünya azərbaycanlıları: tarix və müasirlik” mövzusunda III Beynəlxalq elmi konfransın plenar iclası keçirilib.

| Ətraflı

“Qədim Roma tarixi” kitabı işıq üzü görüb
12/12/2018

Bakı Dövlət Universitetinin 100 illik yubileyinə həsr olunmuş “Qədim Roma tarixi” adlı kitab işıq üzü görüb.

| Ətraflı

“Türk dünyasında ortaq tarix düşüncəsinin formalaşması: problemlər, perspektivlər” mövzusunda seminar.
10/12/2018

BDU-nun Tarix fakültəsində iclas keçirilib
07/12/2018

Bakı Dövlət Universitetinin Tarix fakültəsinin Elmi Şurasının növbəti iclası keçirilib.

| Ətraflı

ADA universitetinin professoru BDU-da mühazirə oxuyub
04/12/2018

ADA universitetinin professoru Anar Vəliyev Bakı Dövlət Universitetinin Tarix fakültəsində qonaq olub

| Ətraflı

BDU-nun müəllimləri seminarda iştirak ediblər
30/11/2018

Birinci Dünya müharibəsinin başaçatmasının 100 illiyi münasibət ilə Çexiya və Macarıstan səfirliklərinin birgə təşkilatçılığı ilə seminar keçirilib.

Qazaxıstanlı tələbələr BDU-da təcrübədə olublar
12/11/2018

Qazaxıstanın L.Qumilyov adına Milli Avrasiya Universitetinin magistrantları Bakı Dövlət Universitetinin Tarix fakültəsində olublar.

| Ətraflı

Tarix fakültəsinin dosenti Sevinc Ruintən “Yerelden Küresele: Türkiye – Türk dünyası ilişkilerinin dünü, bugünü ve Yarını” mövzusunda konfransda iştirak edib
15/10/2018

Tarix fakültəsinin dosenti Sevinc Ruintən Türkiyə İqtisadi, Siyasi və Sosioloji Araşdırmalar Mərkəzinin (TESAM) Marmara Universiteti (İstanbul, Türkiyə) ilə birlikdə keçirdiyi III Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresində iştirak edib

| Ətraflı

Tarix fakültəsinin dosenti Sevinc Ruintən Uludağ Uluslararası İlişkiler Kongresində iştirak edib
12/10/2018

Türk xalqları tarixi kafedrasının dosenti Sevinc Ruintən Türkiyənin Uludağ Universitetində (Bursa) keçirilən ənənəvi Uludağ Uluslararası İlişkiler Kongresində iştirak edib

BDU–nunalimləri Türkiyədə XVIII Türk Tarixi Konqresində çıxış ediblər
11/10/2018

Türkiyənin paytaxtı Ankarada Mədəniyyət və Turizm Nazirliyinin, Atatürk Mədəniyyət, Dil və Tarix Qurumunun dəstəyi ilə Türk Tarix Qurumu tərəfindən təşkil olunan XVIII Türk Tarix Konqresində iştirak ediblər.

BDU-nun professoru Rusiyada II Avrasiya Qadınlar Forumunda çıxış edib
09/10/2018

Rusiya Federasiyasının Federal yığıncağının Federasiya Şurasının və MDB dövlətlərinin Parlamentlərarası Assambleyasının təşkilatçılığı ilə II Avrasiya Qadınlar Forumu keçirilib.

Amerikalı professor BDU-da olub
05/10/2018

ABŞ-ın Virciniya Universitetininprofessoru Nabil Əl Tikriti Bakı Dövlət Universitetinin Tarix fakültəsində olub.

| Ətraflı

Tarix fakültəsində tələbələrlə görüş olub
17/09/2018

Bakı Dövlət Universitetin ( BDU) Tarix fakültəsində birinci kurs tələbələri ilə görüş olub.

BDU-da Beynəlxalq elmi konfrans keçiriləcək
17/09/2018

21-22 dekabr 2018-ci il tarixlərində Bakı Dövlət Universitetində “Dünya azərbaycanlıları: tarix və müasirlik” mövzusunda III Beynəlxalq elmi konfrans keçiriləcək.

| Ətraflı

Türk Dünyası Gənc tədqiqatçılar dərnəyinin Araşdıralmaları adlı jurnalın ikinci sayı nəşr olunub
19/07/2018

Türk xalqları tarixi kafedrasının nəzdidndə fəaliyyət göstərən "Türk Dünyası Gənc tədqiqatçılar dərnəyi"nin "Türk Dünyası Gənc tədqiqatçılar dərnəyinin Araşdıralmaları" adlı jurnalının ikinci sayı nəşr olunub.

| Ətraflı

21-22 dekabr 2018-ci il tarixdə BDU-da “Dünya azərbaycanlıları: tarix və müasirlik” mövzusunda III Beynəlxalq elmi konfrans keçiriləcəkdir.
11/07/2018

Elm yolunda yeni addımlarını atan gənc tədqiqatçılar, dəyərliaraşdırmaçılar! 2018-ci ildekabrın 21-22-də Bakı Dövlət Universitetinin Tarix fakültəsi, Azərbaycan tarixi (təbiət fakültələri üzrə) kafedrası və Dünya azərbaycanlıları: tarixi demoqrafiya elmi tədqiqat laboratoriyasının təşkilatçılığı, Diasporla iş üzrə Dövlət Komitəsi, Azərbaycan Tarix Qurumu, Türk Dünyası Gəncləri Birliyinin dəstəyi ilə təşkil olunacaq “Dünya azərbaycanlıları: tarix və müasirlik” mövzusunda III Beynəlxalq elmi konfrans keçirləcəkdir.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |