Xəbərlər

Tarix fakültəsində BDU-nun və fakültənin 100 illik yubileyinə həsr edilmiş silsilə tədbirlərə start verilib
13/03/2019

Bakı Dövlət Universitetinin 100 illik yubileyi münasibətilə Tarix fakültəsində “100 yaşlı Tarix fakültəsinin məzunları” layihəsinə start verilib.

100 illik xəzinə verilişin qonağı tarix fakültəsin dekanı Azad Rzayev
07/03/2019

Jurnalistika fakultəsinin Tədris tele-radio studiyasında Bakı Dövlət Universitetinin 100 illik yubileyi ilə əlaqədar olaraq “100 illik xəzinə” adlı verilişin yayımlanmasına start verilib.

| Ətraflı

Lənkəran Dövlət Universitetində ilk “Novruz mühazirəsi” BDU-nun 100 illik yubileyinə həsr olunub
06/03/2019

Təhsil Nazirliyinin təşkilatçılığı ilə Lənkəran Dövlət Universitetində “Bakı Dövlət Universiteti-100: tarix və gələcəyin tandemi” mövzusunda ilk “Novruz mühazirəsi” keçirilib.

BDU-da Xocalı soyqırımı qurbanları anılıb
26/02/2019

Bakı Dövlət Universitetində Xocalı soyqırımının 27-ci ildönümü ilə bağlı anım tədbiri keçirilib. BDU-nun rektoru vəzifəsini icra edən, təhsil nazirinin müavini Firudin Qurbanov Xocalı qətliamının xalqımıza qarşı həyata keçirilən soyqırımı siyasətinin ən dəhşətli təzahürlərindən biri olduğunu, ermənilər tərəfindən insanlığa sığmayan qanlı əməllər törədildiyini diqqətə çatdırıb.

BDU-da “Elm günü”nə həsr olunmuş müsabiqə keçiriləcək - ELAN
23/02/2019

Şərtlərə görə, müsabiqədə yalnız hazırda Bakı Dövlət Universitetində çalışan əməkdaşlar iştirak edə bilərlər.

| Ətraflı

BDU-da ilin ən yaxşı tələbələri mükafatlandırıldı
21/02/2019

Bakı Dövlət Universitetinin 100 illik yubiley tədbirləri çərçivəsində təşkil olunan "İlin ən yaxşı tələbəsi" adlı müsabiqə qaliblərinin mükafatlandırılma mərasimi keçirilib.

| Ətraflı

Hindistanda Azərbaycanlı alimin kitabının təqdimatı keçirilib.
19/02/2019

Bakı Dövlət Universtetinin professoru, tarix elmləri doktoru İsmayıl Məmmədov (İsmayıl bəy Zərdablı) Hindistanın Assan bölgəsinin paytaxtı Quvahati şəhərinin Quvahati Universitetində beynəlxalq konfransda iştirak etmişdib.

| Ətraflı

BDU məzunları üçün müsabiqə elan etdi
14/02/2019

Bakı Dövlət Universiteti 100 illik yubileyi münasibətilə öz məzunları arasında “BDU xatirələrdə” adlı müsabiqə elan edir.

| Ətraflı

Bakı Dövlət Universitetinin (BDU) 100 illik yubileyi ilə bağlı təşkilat komitəsi və işçi qrupu yaradılıb.
12/02/2019

“Bakı Dövlət Universitetinin 100 illik yubileyinin keçirilməsi haqqında” Azərbaycan Prezidentinin 2017-ci il 14 noyabr tarixli Sərəncamını əsas tutaraq “Bakı Dövlət Universitetinin 100 illik yubileyinə həsr olunmuş “Tədbirlər planı”nın təsdiq edilməsi, yubiley tədbirlərinin təşkili və həyata keçirilməsi üçün zəruri hazırlıq işləri aparılacak.

| Ətraflı

Y.M.Mahmudovun 1-ci dərəcəli “Əmək” ordeni ilə təltif edilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı
11/02/2019

fevralın 10-u Yaqub Mahmudovun anadan olmasının 80-ci ili tamam olur.

| Ətraflı

Azərbaycanlı professorun kitabları ABŞ-da çap olunub
07/01/2019

Bakı Dövlət Universitetinin professoru, tarix elmləri doktoru İsmayıl Məmmədovun “Azərbaycanın etnik və siyasi tarixi” və “Azərbaycanın tarixi xəritələri” adlı kitabları Amerika Birləşmiş Ştatlarında ( Raley şəhəri, Şimali Korolina Ştatı) nəfis tərtibatla çap olunub.

| Ətraflı

BDU-DA AZƏRBAYCAN XALQ CÜMHURİYYƏTİNİN 100 İLLİYİNƏ HƏSR EDİLMİŞ DÜNYA AZƏRBAYCANLILARI: TARIX VƏ MÜASIRLIK MÖVZUSUNDA KONFRANS KEÇİRİLMİŞDİR
26/12/2018

21-22 dekabr 2018-ci il tarixində Bakı Dövlət Universitetinin Tarix fakültəsində “Dünya azərbaycanlıları: tarixi demoqrafiya” elmi tədqiqat laboratoriyasının təşkilatçılığı, Azərbaycan Tarix Qurumu, Diasporla iş üzrə Dövlət Komitəsi və Türk Dünyası Gəncləri Birliyinin dəstəyi ilə “Dünya azərbaycanlıları: tarix və müasirlik” mövzusunda III Beynəlxalq elmi konfrans keçirilmişdir.

| Ətraflı

BDU-da Azərbaycan Xalq Cümhuriyyətinin 100 illiyinə həsr olunmuş “Dünya azərbaycanlıları: tarix və müasirlik” mövzusunda III Beynəlxalq elmi konfrans keçirilib
24/12/2018

“Dünya azərbaycanlıları: tarix və müasirlik” mövzusunda III Beynəlxalq elmi konfransın plenar iclası keçirilib.

| Ətraflı

“Qədim Roma tarixi” kitabı işıq üzü görüb
12/12/2018

Bakı Dövlət Universitetinin 100 illik yubileyinə həsr olunmuş “Qədim Roma tarixi” adlı kitab işıq üzü görüb.

| Ətraflı

“Türk dünyasında ortaq tarix düşüncəsinin formalaşması: problemlər, perspektivlər” mövzusunda seminar.
10/12/2018

BDU-nun Tarix fakültəsində iclas keçirilib
07/12/2018

Bakı Dövlət Universitetinin Tarix fakültəsinin Elmi Şurasının növbəti iclası keçirilib.

| Ətraflı

ADA universitetinin professoru BDU-da mühazirə oxuyub
04/12/2018

ADA universitetinin professoru Anar Vəliyev Bakı Dövlət Universitetinin Tarix fakültəsində qonaq olub

| Ətraflı

BDU-nun müəllimləri seminarda iştirak ediblər
30/11/2018

Birinci Dünya müharibəsinin başaçatmasının 100 illiyi münasibət ilə Çexiya və Macarıstan səfirliklərinin birgə təşkilatçılığı ilə seminar keçirilib.

Qazaxıstanlı tələbələr BDU-da təcrübədə olublar
12/11/2018

Qazaxıstanın L.Qumilyov adına Milli Avrasiya Universitetinin magistrantları Bakı Dövlət Universitetinin Tarix fakültəsində olublar.

| Ətraflı

Tarix fakültəsinin dosenti Sevinc Ruintən “Yerelden Küresele: Türkiye – Türk dünyası ilişkilerinin dünü, bugünü ve Yarını” mövzusunda konfransda iştirak edib
15/10/2018

Tarix fakültəsinin dosenti Sevinc Ruintən Türkiyə İqtisadi, Siyasi və Sosioloji Araşdırmalar Mərkəzinin (TESAM) Marmara Universiteti (İstanbul, Türkiyə) ilə birlikdə keçirdiyi III Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresində iştirak edib