Xəbərlər

Tarix fakültəsinin dekanı, dosent Azad Rzayev Elmi Şura qarşısında hesabat verib
06/11/2017

Şuranın gündəliyini elan edən rektor, akademik Abel Məhərrəmov universitetin 100 illik yubileyinə hazırlıq haqqında məlumat verib,

Bakı Dövlət Universitetində “Böyük etnoqrafik imla” dərsi təşkil edilib
06/11/2017

Rusiyanın ölkəmizdəki səfirliyinin, Rusiya informasiya və mədəniyyət mərkəzinin, habelə “Rossotrudniçestvo” agentliyinin Azərbaycandakı nümayəndəliyinin dəstəyi ilə Bakı Dövlət Universitetində “Böyük etnoqrafik imla” dərsi təşkil edilib.

| Ətraflı

Bəxtiyar Nəbiyev: “BTQ milli inkişaf tariximizə qızıl hərflərlə həkk olundu” AÇIQLAMA
02/11/2017

“Azərbaycan Respublikasının müasir geosiyasi müstəvidə əhəmiyyətini artıran əlamətdar hadisələrdən daha biri milli inkişaf tariximizə qızıl hərflərlə həkk olundu. Müasir dünyada beynəlxalq nəqliyyat qovşaqlarının strateji xassəyə malik olduğu bir dövrdə Bakı-Tbilisi-Qars dəmir yolu işə başladı. Onun açılışına bir sıra ölkələrin ən yüksək siyasi səviyyədə qatılması Azərbaycan xarici siyasətinin konseptual əsaslarının möhtəşəmliyini ortaya qoydu”.

“Nə? Harada? Nə zaman?” intellektual oyunu keçirilib
02/11/2017

Bakı Dövlət Universitetinin Tarix fakültəsində Tələbə Elmi Cəmiyyətinin təşkilatçılığı və “EDU Company” Təhsil Mərkəzinin dəstəyi ilə 18 oktyabr-Dövlət Müstəqillik Gününə həsr olunmuş “Nə? Harada? Nə zaman?” adlı intellektual oyun keçirilib.

Prezident Musa Qasımlını “Şöhrət” ordeni ilə təltif etdi
30/10/2017

Azərbaycan Respublikasının Prezidenti cənab İlham Əliyevin sərəncamı ilə ölkənin ictimai-siyasi həyatında fəal iştirakına görə Musa Qasımlı “Şöhrət” ordeni ilə təltif edilib.

| Ətraflı

Tarixçi alimlər Polşada “Qafqaz: Tarix, Dəyişikliklər, Perspektivlər” adlı VI Beynəlxalq Konfransda iştirak ediblər
27/10/2017

Polşanın Jeşuv şəhərində “Qafqaz: Tarix, Dəyişikliklər, Perspektivlər” adlı VI Beynəlxalq Konfrans keçirilib.

| Ətraflı

Tarix fakültəsində Müsəlmanlara, xristianlara və yəhudilərə qarşı Erməni Soyqırımı kitabının təqdimat olub
25/10/2017

Tarix fakültəsində araşdırmaçı alim Xaqani İsmayılın Müsəlmanlara, xristianlara və yəhudilərə qarşı Erməni Soyqırımı kitabının təqdimatı olub.

| Ətraflı

“Azərbaycan tarixi (təbiət fakültələri üzrə)” kafedrası nəzdində fəaliyyət göstərən “Dünya azərbaycanlıları: tarixi-demoqrafiya” ETL-nin aparıcı elmi işçisi tarix üzrə fəlsəfə doktoru Novruzova Gülzar Tofiq qızı dünyasını dəyişib.
23/10/2017

Slovakiyanın Bratislava Universitetinin professoru Tarix fakültəsində
17/10/2017

Bratislava Universitetinin professoru Lukaş Rybar "Krım tatarları və Azərbaycan" mövzusunda materiallarla tanış olmaq məqsədi ilə Tarix fakültəsində çalışır.

Berlin Humboldt Universitetinin professoru Tarix fakültəsində olub
12/10/2017

Bakı Dövlət Universitetinin Tarix fakültəsində Almaniyanın Berlin Humboldt Universitetinin Azərbaycan tarixi kafedrasının müdiri, professor Yeva-Mariya Auxun rəhbərlik etdiyi nümayəndə heyəti ilə görüş olub

| Ətraflı

BDU Berlin Humboldt Universiteti ilə ERASMUS+KAO1 tələbə-müəllim mübadiləsi proqramı çərçivəsində müqavilə imzalayıb
10/10/2017

Bakı Dövlət Universitetində Almaniyanın Berlin Humboldt Universitetinin Azərbaycan tarixi kafedrasının müdiri, professor Yeva-Mariya Auxun rəhbərlik etdiyi nümayəndə heyəti ilə görüş olub.

Tarix fakültəsi Tədris Metodik Şurasının hesabatıyüksək dəyərləndirilib
09/10/2017

Bakı Dövlət Universitetinin Tarix fakültəsinin Elmi Şurasının növbəti iclasında fakültə Tədris-Metodik Şurasının sədri, Türk xalqları tarixi kafedrasının professoru Nisbət MehdiyevanınTarix fakültəsi Tədris – Metodik Şurasının 2016 – 2017 – ci tədris ili üçün hesabatı dinlənilib.

| Ətraflı

Asiya və Afrika ölkələri tarixi kafedrasının professoru Rafiq İsmayılov dünyasını dəyişib.
06/10/2017

| Ətraflı

BDU-nun Tarix fakültəsinin tələbələri səfirlə görüşüblər
29/09/2017

Tarix fakültəsinin III kurs ingilis qrupu tələbələri, TEC-nin Elmin təbliği üzrə komitə rəhbəri Azərbaycan-Pakistan diplomatic münasibətlərinin yaranmasının 26 illiyi ilə əlaqədar Pakistan səfirliyində olublar

Tarix fakültəsinin Tələbə Elmi Cəmiyyəti təlim təşkil edib
22/09/2017

Tarix fakültəsinin Tələbə Elmi Cəmiyyətinin təşkilatçılığı ilə "Uşaqlarımızın parlaq gələcəkləri naminə bu gün biz inkişaf edərək dəyişmək məcburiyyətindəyik" adlı təlim keçirilib..

Tarix fakültəsində Elmi Şuranın iclası keçirilib
22/09/2017

Tarix fakültəsində Elmi Şuranın növbəti iclas keçirilib.

Tarix fakültəsində birincilərlə görüş
13/09/2017

Yeni tədris ili ərəfəsində Tarix fakültəsində I kurs tələbələri və onların valideynləri ilə görüş keçirilib. .

| Ətraflı

2017-ci il dekabrın 21-22-də BDU-da “Dünya azərbaycanlıları: tarix və müasirlik” mövzusunda respublika elmi konfransı keçiriləcək.
05/07/2017

2017-ci il dekabrın 21-22-də “Dünya azərbaycanlıları: tarix və müasirlik” mövzusunda respublika elmi konfransımız keçiriləcək.

BDU-da Məzun günü
30/06/2017

Universitetin 17 fakültəsinin hər birindən fərqlənmə diplomuna layiq görülmüş iki məzuna diplomlar təqdim edilib, rektorun onların valideynlərinə ünvanlandığı təşəkkür məktubu, eyni zamanda, tələbə andı oxunub.

Tarix fakültəsində Potsdamkonfransının simulyasiyası keçirilib
29/06/2017

Tarix fakültəsinin Tələbə Elmi Cəmiyyətinin təşkilatçılığı ilə 1945-ci ildə İkinci Dünya Müharibəsindən sonra üç nəhəng dövlətin- ABŞ, SSRİ və Böyük Britaniyanın iştirak etdiyi Potsdam konfransının simulyasiyası keçirilib.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |