ANA SƏHİFƏ 1 TARİXİMİZ 1 ELMİ ŞURA 1 LABORATORİYALAR 1 MUZEY 1 MÜBADİLƏ PROQRAMMLARI 1 KONFRANSLAR 1 ƏLAQƏ 1

“Novruz mühazirəsi”nə başlanılır
27/02/2018

Fevralın 27-də Təhsil Nazirliyi ölkəmizin ali məktəblərində təhsil alan əcnəbi tələbələrin iştirakı ilə Şamaxı şəhərində ilk “Novruz mühazirəsi” keçirəcək.

| Ətraflı

Xocalı soyqırımı tarix fakültəsində anılıb
27/02/2018

Xocalı soyqırımının 26-cı ildönümünə həsr olunmuş “XX əsrin sonunun ən böyük soyqırımı” mövzusunda tarix fakültəsi əməkdaşlarının, magistr və tələbələrinin iştirakı ilə elmi-praktik konfrans keçirilib.

Bakı Dövlət Universitetində Xocalı soyqırımı qurbanlarının xatirəsi anılıb
23/02/2018

Bakı Dövlət Universitetində Xocalı soyqırımının 26-cı ildönümü ilə əlaqədar tədbir keçirilib. Rektor, akademik Abel Məhərrəmov çıxışında Xocalı soyqırımının tarixdə ən qəddar və amansız terror hadisələrindən biri, xalqımıza qarşı aparılan etnik təmizləmə və soyqırımı siyasətinin qanlı səhifəsi olduğunu vurğulayıb.

| Ətraflı

Bakı Dövlət Universitetinin tarixi fakültəsinin dekanı Azad Rzayev Zaporojis Milli Universitetində olub
19/02/2018

Fevralın 9-da tarix fakültəsinin dekanı, dosent Azad Rzayev Zaporojiye Milli Universitetini ziyarət edib. Dekan adıçəkilən universitetin rəhbərliyi və tarix fakültəsinin əməkdaşları ilə görüşüb.

Qafqazşünaslığa sanballı töhfə
19/02/2018

Bu günlərdə “Elm və təhsil” nəşriyyatında Bakı Dövlət Universitetinin “Qafqaz xalqlarının tarixi” kafedrasının müdiri İradə Hüseynovanın ali məktəblər üçün "Qafqaz xalqlarının tarixi" dərsliyi çapdan çıxıb.

2018-2019 tədris ili üzrə Mevlana proqramı elan olunmuşdur
12/02/2018

2018-2019 tədris ili üzrə Mevlana proqramı elan olunmuşdur

BDU və Bilik Fondu arasında anlaşma memorandumu imzalanıb
30/01/2018

Bakı Dövlət Universiteti ilə Azərbaycan Respublikasının Prezidenti yanında Bilik Fondu arasında anlaşma memorandumu imzalanıb.

BIR ƏSRİN İKİ FACİƏSİ konfrans elan
29/01/2018

Azərbaycan Respublikası Prezidentinin “20 Yanvar“ faciəsinin 28-ci ildönümü və “Xocalı soyqırımı”nın 26-cı ildönümü ilə bağlı sərəncamlarını rəhbər tutaraq, “Bir əsrin iki faciəsi” mövzusunda elmi konfransın keçirilməsini nəzərdə tutub

BDU-da 20 Yanvar şəhidlərinin anım mərasimi keçirilib
19/01/2018

Bakı Dövlət Universitetində 20 Yanvar şəhidlərinin anım mərasimi keçirilib. Əvvəlcə universitetin həyətindəki Şəhidlər abidəsinin qarşısına gül dəstələri düzülüb, şəhidlərin xatirəsi 1 dəqiqəlik sükutla yad edilib.

Cümhuriyyətə gedən yol: 100
04/01/2018

12-13 aprel 2018-ci il tarixində Bakı Dövlət Universiteti Tarix fakültəsi Mənbəşünaslıq, tarixşünaslıq və metodika kafedrasında “Cümhuriyyətə gedən yol: 100” mövzusunda Beynəlxalq elmi konfrans keçiriləcək.

Tələbə Elmi Cəmiyyətinin üzvləri qalib olublar
27/12/2017

Tələbə Elmi Cəmiyyətinin üzvləri qalib olublar

| Ətraflı

BDU-da “Dünya azərbaycanlıları: tarix və müasirlik” mövzusunda II Respublika elmi konfransı öz işinə başlayıb
22/12/2017

Bakı Dövlət Universitetində Dünya Azərbaycanlılarının Həmrəylik Gününə həsr edilən “Dünya azərbaycanlıları: tarix və müasirlik” mövzusunda II Respublika elmi konfransı öz işinə başlayıb.

| Ətraflı

Çinli qonaqlarla əməkdaşlıq əlaqələri müzakirə edilib
21/12/2017

Çin Xalq Respublikası Sosial Elmlər Akademiyası Fəlsəfə İnstitutunun və həmin Akademiyanın Kulturalogiya mərkəzinin nümayəndə heyəti Bakı Dövlət Universitetində olub.

19/12/2017

Dünya Azərbaycanlılarının Həmrəylik gününə həsr olunmuş “Dünya azərbaycanlıları: tarix və müasirlik” adlı II Respublika elmi konfransı öz işinə başlayır.

| Ətraflı

BDU-nun tarix fakültəsinin tələbələri ADA-da konfransda iştirak ediblər
18/12/2017

ADA Universitetində "Myanma münaqişəsi" mövzusunda Model OIC konfransı keçirilib.

BEYNƏLXALQ KONFRANS HAQQINDA ELAN
08/12/2017

Azərbaycan Respublikası Prezidentinin “Azərbaycan Xalq Cumhuriyyətinin 100 illiyi haqqında” 16 may, 2017-ci il tarixli sərəncamına əsaslanaraq, Tarix fakültəsi tərəfindən 2018-ci il mayın 21-23-də Azərbaycan Xalq Cumhuriyyətinin 100 illiyinə həsr olunmuş “Azərbaycan Cümhuriyyəti - 100: Müsəlman Şərqində ilk parlamentli respublika”

| Ətraflı

İsveçrəli alim Tarix fakültəsində mühazirə oxuyub
06/12/2017

İsveçrənin slavyanşünas alimi Lorenzo Amberq Bakı Dövlət Universitetinin Tarix fakültəsində “Vağzalda qiyabi görüş: Lenin və Soljenitsın Sürixdə.

| Ətraflı

Qazaxıstanlı tələbələr Tarix fakültəsində təcrübə keçiblər
01/12/2017

Qazaxıstanın L.Qumilyov adına Avrasiya Milli Universiteti ilə Bakı Dövlət Universiteti arasında imzalanmış anlaşma memorandumuna əsasən adıçəkilən universitetin 17 magistrantı BDU-da olub.

| Ətraflı

Rusiyalı tarixçi BDU-nun tarix fakültəsində olub
30/11/2017

Rusiyanın tanınmış tarixçisi və siyasi analitiki Oleq Yuryeviç Kuznetsov BDU-nun Tarix fakültəsinin qonağı olub.

| Ətraflı

Müasir gənclərin həyatında kitabların rolu adlı tədbir keçirilib
29/11/2017

Tarix fakültəsinin tələbələrinin təşəbbüsü ilə növbəti tədbir baş tutub BDU-nun Tarix fakültəsinin tələbələrinin təşəbbüsü ilə “Müasir gənclərin həyatında kitabların rolu” adlı tədbir keçirilib.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |