Elan
26/05/2020

Türk Dünyası gənc tədqiqatçılar dərnəyinin 28 May - Respublika Gününə həsr etdiyi ""UNUTMAYAQ" adlı vebinarı keçiriləcək.

| Ətraflı

Müqəddəs Ramazan ayınız mübarək olsun!
24/05/2020

Hörmətli Tarix Fakültəmizin müəllim heyyəti, hörmətli tələbələrimiz Ramazan ayı qəlbinə təsəlli, ruhuna məlhəm olsun. Gözəl dualarınız qəbul olsun.

Müqəddəs Ramazan ayınız mübarək olsun!

Ramazan və biz
24/05/2020

Əziz dindaşlarımız, Ramazan bayramınız mübarək! Gələn il bayram günlərində görüşmək arzusu ilə, İnşallah.

Anar İsgəndərov Milli Məclisin deputatı, BDU-nun Mənbəşünaslıq, tarixşünaslıq və metodika kafedrasının müdiri, tarix elmləri doktoru, professor

Bakı Dövlət Universitetindən tələbələrə böyük güzəştlər
23/05/2020

Bakı Dövlət Universitetinin bu gün keçirilən Elmi Şurasında tələbələrin gözlədiyi bir sıra qərarlar qəbul edilib:

| Ətraflı

II dünya müharibəsinin başa çatmasının 75 illiyinə həsr olunmuş “Azərbaycan II Dünya müharibəsi illərində” mövzusunda Beynəlxalq Elmi konfrans
20/05/2020

BDU-da 2020-ci il iyunun 22-də II dünya müharibəsinin başa çatmasının 75 illiyinə həsr olunmuş “Azərbaycan II Dünya müharibəsi illərində” mövzusunda fakültə Brynəlxalq Elmi konfransı keçiriləcəkdir.

| Ətraflı

Tarix fakültəsinin 2019/20-ci tədris ilinin dərsləri gələn həftə başa çatır.
18/05/2020

2019/20-ci tədris ilinin dərsləri başa çatır. Bu il yaz semestrində xüsusi bir dövrü yaşadıq: dərslər Pandemiya (COVİD-19) ilə əlaqədar onlayn qaydada keçirilib.

| Ətraflı

Arxeologiya və etnoqrafiya kafedrasının onlayn iclası keçirilib.
16/05/2020

Arxeologiya və etnoqrafiya kafedrasının onlayn iclası keçirilib.İclasın sədri kafedra müdiri dosent Kərəm Məmmədov olub.

| Ətraflı

Tarix fakültəsinin əməkdaşları Pandemiya dövründə elmi tədqiqatlarını davam etdib.
15/05/2020

Tarix fakültəsinin əməkdaşları Pandemiya dövründə elmi tədqiqatlarını davam etdirir, müxtəlif tədbirlərə dəvət edilir, konfranslarda iştirak edirlər.

ELAN
14/05/2020

BDU-da 2020-ci il iyunun 22-də II dünya müharibəsinin başa çatmasının 75 illiyinə həsr olunmuş “Azərbaycan II Dünya müharibəsi illərində” mövzusunda fakültə elmi konfransı keçiriləcəkdir.

| Ətraflı

Türk xalqları tarixi kafedrasının dosenti Sevinc Ruintən “Balkan Zirvəsi 2. Beynəlxalq Sosial Elmlər Konfransı”nda iştirak edib
11/05/2020

Bakı Dövlət Universitetinin Tarix fakültəsinin əməkdaşları Pandemiya dövründə tədris fəaliyyəti ilə yanaşı, elmi tədqiqatla da məşğul olur, müxtəlif səviyyəli elmi məclislərdə iştirak edirlər.

Tarix Fakültəsində onlayn dərslər davam edir
11/05/2020

Tarix fakültəsində onlayn dərslər keçən həftə də davam etdi.

9 May ­- Faşizm üzərində Qələbə Günüdür
09/05/2020

Bu gün faşizm üzərində qələbənin 75 ili tamam olur. 1945-ci il 9 may tarixində faşist Almaniyasının qəti şəkildə təslim olması ilə dünya tarixində ən qanlı müharibə - İkinci dünya müharibəsi başa çatıb.

| Ətraflı

Tarixi yaddaşda əbədi həkk olunmuş şanlı Qələbə bayramı
09/05/2020

Qələbənin 75 illik tarixi... Bu həm də Qələbənin əldə olunmasında yer alan hər bir xalqın tarixinin bir parçasıdır.

08/05/2020

“Microsoft Teams” platforması üzərindən təşkil olunan, 100-dən artıq iştirakçının qatıldığı elmi konfransda millət vəkilləri, BDU-nun professor-müəllim heyəti, tələbə və doktorantlar və dəvətli qonaqlar iştirak edib.

Şuşanın işğalından 28 il ötür
08/05/2020

Şuşa Azərbaycanın ən əziz və böyük tarixi olan bir guşəsidir.

Ümummilli Lider Heydər Əliyev

| Ətraflı

“Orta əsr Şəmkir şəhərinin keramikası” monoqrafiyası çap olunub
04/05/2020

Şəmkir arxeoloji ekspedisiyasının rəhbəri, tarix üzrə elmlər doktoru,Arxeologiya və Etnoqrafiya kafedrasın dosenti Tarix Dostiyevin “Orta əsr Şəmkir şəhərinin keramikası” monoqrafiyası nəşr olunub.

AZƏRBAYCAN XALQ CÜMHURİYYƏTİNİN BOLŞEVİKLƏR TƏRƏFİNDƏN İŞĞALI
28/04/2020

“Tarixi olduğu kimi qəbul etmək, dərk etmək və olduğu kimi qiymətləndirmək lazımdır; tarixi təhrif etmək də olmaz, tariximizdəki qara ləkələri, qara səhifələri unutmaq da olmaz.” Ümummilli Lider Heydər Əliyev

Tarix Fakültəsində onlayn dərslər davam edir
27/04/2020

Dünyada sürətlə yayılmağa davam edən yeni tipli koronavirus (COVİD-19) infeksiyasının Azərbaycanda geniş yayılmasının qarşısını almaq məqsədilə dövlət səviyyəsində qətiyyətli tədbirlər görülür.

Azərbaycanda ilk dəfə “Ermənicə-Azərbaycanca lüğət
25/02/2020

Erməni araşdırmaları elmi –tədqiqat və tədris Mərkəzinin böyük elmi isçisi İsmayıl Aslan oğlu Tanrıverdi

| Ətraflı

Xocalı soyqırımma həsr olunmuş tədbir
24/02/2020

Bakı Dövlət Universitetinin Tarix fakültəsində “Xocalı soyqırımı”nın 28 illiyinə həsr olunmuş tədbir keçirilmişdir.

| Ətraflı

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |