Tarix Fakültəsində onlayn dərslər davam edir
27/04/2020

Dünyada sürətlə yayılmağa davam edən yeni tipli koronavirus (COVİD-19) infeksiyasının Azərbaycanda geniş yayılmasının qarşısını almaq məqsədilə dövlət səviyyəsində qətiyyətli tədbirlər görülür.

Azərbaycanda ilk dəfə “Ermənicə-Azərbaycanca lüğət
25/02/2020

Erməni araşdırmaları elmi –tədqiqat və tədris Mərkəzinin böyük elmi isçisi İsmayıl Aslan oğlu Tanrıverdi

| Ətraflı

Xocalı soyqırımma həsr olunmuş tədbir
24/02/2020

Bakı Dövlət Universitetinin Tarix fakültəsində “Xocalı soyqırımı”nın 28 illiyinə həsr olunmuş tədbir keçirilmişdir.

Tarix fakültəsinin Həmkarlar Təşkilatının növbəti iclas keçirilib
20/02/2020

Tarix fakültəsinin Həmkarlar Təşkilatının hesabat seçki iclası keçirilib.

BDU-nun tarix fakültəsinin professoru Humboldt Universitetində mühazirə oxuyub
20/02/2020

Bakı Dövlət Universitetinin (BDU) Tarix fakültəsinin professoru Lalə Əliyeva Berlin Humboldt Universitetində Azərbaycan tarixi üzrə mühazirələr oxuyub və seminarlar keçirib.

| Ətraflı

2020-ci il may ayının 7-də BDU-nun Tarix fakültəsində Ümummilli lider Heydər Əliyevin ildönümünə həsr olunmuş “Heydər Əliyev: İntibah dövrünün davamlı inkişafı” mövzusunda Elmi konfrans keçiriləcək
17/02/2020

Elmi konfrans professor-müəllim heyəti, elmi işçilər, magistrant, doktorant, dissertant və tələbələr üçün nəzərdə tutulub.

14/02/2020

Fevral ayının 12-dən başlayaraq 3 gün ərzində «Dünya azərbaycanlıları: tarixi demoqrafiya» elmi-tədqiqat laboratoriyasının dosenti Səidə Quliyeva tərəfindən Tarix fakültəsində “Web of science” məlumat bazasından istifadə qaydaları barədə IV seminar-treninq keçirilib.

| Ətraflı

Doktoranturaya qəbul üçün ixtisas imtahanının sualları
11/02/2020

16/01/2020

Bakı Dövlət Universitetinin (BDU) Tarix fakültəsində “20 Yanvar – Xalqımızın hüzn, həm də şərəf günüdür” mövzusunda dəyirmi masa keçirilib. Tarix fakültəsinin dekan əvəzi, professor İbrahim Zeynalov tədbiri giriş sözü ilə açaraq bildirib ki, vətən və torpaq öz şəhidləri ilə ucalır.

| Ətraflı

Tarix fakültəsinin əməkdaşlarına “Bakı Dövlət Universitetinin 100 illiyi (1919-2019) Azərbaycan Respublikasının yubiley medalı” təqdim edilb
29/12/2019

Bakı Dövlət Universitetinin 100 illiyi (1919-2019) Azərbaycan Respublikasının yubiley medalı” ilə təltif olunan Bakı Dövlət Universitetinin əməkdaşlarına medallar təqdim edilib.

28/12/2019

| Ətraflı

BAKI DÖVLƏT UNİVERSİTETİNİN TARİX FAKÜLTƏSINDƏ “AZƏRBAYCANDA ƏRAZİ VƏ ƏHALİ MƏSƏLƏLƏRİ” MÖVZUSUNDA ELMİ SEMİNAR KEÇİRİLİB
24/12/2019

Bakı Dövlət Universitetinin Tarix fakültəsində Bakı Dövlət Universiteti və Tarix fakültəsinin 100 illik, “Dünya azərbaycanlıları: tarixi-demoqrafiya” və “Azərbaycanın maddi mədəniyyət tarixi” ETL-nin 30 illik yubileylərinə həsr olunmuş “Azərbaycanda ərazi və əhali məsələləri” mövzusunda Elmi seminar keçirilib.

Türk Dünyasının Mübariz Mütəfəkkiri
23/12/2019

Səidə Əli qızı yeni çap olunmuş kitabda Əhməd bə Ağaoğlunun 150 illik yubileyinə həsr olunur

“AZƏRBAYCANDA ƏRAZİ VƏ ƏHALİ MƏSƏLƏLƏRİ” Elmi Seminarın elanı
18/12/2019

Bakı Dövlət Universiteti və Tarix fakültəsinin 100 illik, “Dünya azərbaycanlıları: tarixi-demoqrafiya” və “Azərbaycanın maddi mədəniyyət tarixi” ETL-nin 30 illik yubileylərinə həsr olunmuş elmi seminarı keçiriləcək

| Ətraflı

Bakı Dövlət Universitetinin 100 illiyi münasibətilə dövlət tətliflərinin təqdimetmə mərasimi
16/12/2019

Tarix fakültəsinin müəllim professor heyəti100 illiyi münasibətilə dövlət tətliflərinin təqdimetmə mərasimində Azərbaycanın təhsilin və elmin inkişafındakı xidmətlərinə görə fəxri adlar, orden və medallar təqdim olunub.

| Ətraflı

Bakı Dövlət Universitetinin Arxeologiya və etnoqrafiya kafedrasının əməkdaşları beynəlxalq simpoziumda
28/11/2019

Bakı Dövlət Universitetinin Arxeologiya və etnoqrafiya kafedrasının əməkdaşları H. Əliyev fondu tərəfindən təşkil edilmiş "Arxeologiya və mədəni irs sahəsində sənayenin öhdəlikləri və töhfəsi" Beynəlxalq Konfransında

| Ətraflı

Bakı Dövlət Universitetinin yaranmasının 100 illiyi münasibətilə təltif edilən əməkdaşlarımızı təbrik edirik!
27/11/2019

Prezident İlham Əliyev Bakı Dövlət Universitetinin əməkdaşlarına Azərbaycan Respublikası Prezidentinin fərdi təqaüdünün verilməsi haqqında Sərəncam imzalayıb. Sərəncama əsasən Bakı Dövlət Universitetinin 100 illiyi münasibətilə və Azərbaycanda təhsilin və elmin inkişafındakı xidmətlərinə görə Bakı Dövlət Universitetinin aşağıdakı əməkdaşlarına Azərbaycan Respublikası

| Ətraflı

Tarix fakültəsinin kollektivi iməclikdə və ağac əkmə aksiyasında iştirak ediblər
16/11/2019

Azərbaycan Respublikasının Birinci vitse-prezidenti Mehriban Əliyevanın mütəfəkkir şair İmadəddin Nəsiminin 650 illik yubileyi münasibətilə respublikamızda bir gündə 650 min ağac əkilməsi təşəbbüsü ilə əlaqədar Bakı Dövlət Universitetində növbəti ağacəkmə aksiyası keçirilib..

| Ətraflı

Bakı Dövlət Universitetinin və Tarix fakültəsinin yaranmasının 100 illiyi münasibətilə noyabrın 15-də Tarix fakültəsində növbəti tədbir keçirilib
15/11/2019

Bakı Dövlət Universitetinin və Tarix fakültəsinin yaranmasının 100 illiyi münasibətilə noyabrın 15-də Tarix fakültəsində ilk dərslərdən başlayaraq fakültənin professor-müəllim heyəti qruplara daxil olaraq gün ərzində 26 auditoriyada tələbələri təbrik ediblər.

| Ətraflı

BDU Tarix fakültəsinin dosenti Məmmədli Atamoğlan Qırqıztan Oş şəhərində Orta Asiya Alimlərinin Dünya Elminə verdiyi töhfə adlı beynəlxalq simpoziumda məruzə ilə çıxış edib.
31/10/2019

Qırğızıstan-Türkiyə Manas Universiteti (KTMÜ) Prof. Dr. Fuat Sezgin İli çərçivəsində Beynəlxalq Orta Asiya Alimlərinin Dünya Elminə verdiyi töhfə adlı beynəlxalq simpozium keçirilib.

| Ətraflı

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |