BDU Tarix fakültəsinin dosenti Məmmədli Atamoğlan Qırqıztan Oş şəhərində Orta Asiya Alimlərinin Dünya Elminə verdiyi töhfə adlı beynəlxalq simpoziumda məruzə ilə çıxış edib.

31/10/2019

18-19 oktyabr, 2019-cu ildə Qırğızıstan-Türkiyə Manas Universiteti (KTMÜ) Prof. Dr. Fuat Sezgin İli çərçivəsində Beynəlxalq Orta Asiya Alimlərinin Dünya Elminə verdiyi töhfə adlı beynəlxalq simpozium keçirilib.

Dünyanın məşhur türk tarixçisi. Dr. Fuad Sezgin xatirəsinə 2019-ci il, Türkiyə Respublikası Prezident tərəfindən "Prof. Dr. Fuat Sezgin ili ”. Bu vəsiləylə, Qırğızıstan-Türkiyə Manas Universiteti tərəfindən Prof. Dr. SEZGİN'in elmi dünya üçün qazandıqlarını xatırlamaq və elm və mədəniyyət istehsalında Türk və İslam dünyasının potensialına diqqət çəkmək üçün gənc alimlər təşkil edilir.

Dünyanın müxtəlif ölkələrindən Türkiyə, Azərbaycan, Qazaxıstan, Özbəkistan və Qırğızıstandan gələn və sahəsində tanınan elm insanları iclaslarda Orta Asiya alimlərinin dünya elm, mədəniyyət və texnikasına fəaliyyətləri və günümüzə olan təsirləri təməlində; Maveraünnehirdə və Orta Asiyada qurulan Tarix Elm və Mədəniyyət Mərkəzlərinin Dünya Elminə və Dünya Tarixinə verdiyi töhfələr ,Orta Asiya alimləri, araşdırmalarının və işlərinin qiymətləndirilməsi ". 300 elmi adamının məruzə ilə qatıldığı bu simpoziumda Bakı Dövlət Universitetinin Tarix fakültəsini Asiya və Afrika ölkələrin tarixi kafedrasının dosenti, t.f.d. Atamoğlan Məmmədli simpozium proqramması elmi komitəsinin üzvü iştirakçı olmuşdur.

Sözügedən simpoziumunun proqram çərçivəsində dosent Atamoğlan Məmmədli “Nəsrəddin Tusinin elmi fəaliyyəti və orta əsrlərin türk-islam mədəniyyətinə verdiyi töhfələr” adlı məruzə ilə çıxış etmişdir. Məruzə dinləyicilər Oş Dövlət Universitetinin sahibliyi etdiyi simpozium əməkdaşlar böyük maraqla qarşılanmışdır.