12/10/2019

Bakı Dövlət Universitetinin müəllim və tələbə heyəti Quba Soyqırımı Memorial Kompleksini ziyarət etmişlər. Ziyarətçilərə 1918-ci ildə Azərbaycanlılara qarşı törədilmiş erməni vəhşilikləri haqqında ətraflı məlumat verilmişdir.

Ətraflı məlumat üçün, 30 dekabr 2009-cu ildə Azərbaycan Respublikası Prezidenti İlham Əliyev erməni millətçilərinin Azərbaycana qarşı ərazi iddialarını və təcavüz siyasətini, qanlı cinayətlərini dünya ictimaiyyətinə çatdırmaq, gələcək nəsillərin milli yaddaşını qorumaq və soyqırım qurbanlarının xatirəsini əbədiləşdirmək məqsədi ilə Quba şəhərində “Soyqırım Memorial Kompleksi”nin yaradılması haqqında sərəncam imzalayıb.

2013-cü il sentyabrın 18-də Azərbaycan Respublikasının Prezidenti İlham Əliyev və xanımı Mehriban Əliyeva Quba Soyqırımı Memorial Kompleksinin açılışın ediblər.