06/10/2017

Asiya və Afrika ölkələri tarixi kafedrasının professoru Rafiq İsmayılov dünyasını dəyişib. O, 1939-cu ildə Qazax rayonun Xanlıqlar kəndində anadan olub. Kürdəmir rayonun Şilyan kəndində orta məktəbi bitirib, 1959-cu ildə BDU-nun Şərqşünalıq fakültəsinin ərəb şöbəsinə daxil olub və buranı həmin fakültəni 1964-cü ild əfərqlənmə ilə bitirib. Universiteti bitirdikdən sonra, 1964-1967 illərdə ərəb dili tərcüməçisi kimi Sudan və Yəməndə fəalliyət göstərib. 1968-ci ildən BDU Şərqşünaslıq fakültəsində ərəb dili müəlimi kimi işləyib, 1978-1986-ci illərdə Tarix fakültəsinin dekan müavini olub. 1990-cı illərin əvvəli Azərbaycan Respublika Prezidentinin humanitar məsələlər üzrə dövlət müşaviri olub. 1993-cü ildən Tarix fakültəsindən Asiya Afrika ölkələri tarixi kafedrasında dosent kimi fəaliyyət göstərib. Yaxın Şərq və Orta Şərq ölkələri tarixdə görkəmli alim öz monoqrafiyaları və məqalələri dərin iz buraxıb, ən tanınmış əsərlər “Fustad və Bağdad” 2015, Misirin kəndlər və Şəhərlər ( Abbasid dövrlərdə) 2015-ci illərdə buraxılıb.

Allah rəhmət eləsin