Aynur Qardaş qızı Hüseynova

• 1975-ci il mart ayının 11-də Bakı şəhərində anadan olmuşdur
  • 1992-ci ildə Bakı şəhərində 153 №-li orta məktəbi bitirmişdir

TƏHSİLİ, ELMİ DƏRƏCƏ VƏ ELMİ ADLARI

• 1993-1997-ci illərdə Bakı Dövlət Universitetinin Tarix fakültəsinin bakalavr təhsili üzrə tələbəsi olub.
  • 1997-1999-cu illərdə BDU-nun Tarix fakültəsində magistraturada təhsil alıb. Magistraturanı fərqlənmə diplomu ilə bitirmişdir.
  • 2000-2004-cü illərdə "Türk və Qafqaz xalqları tarixi" kafedrasının dissertantı olmuşdur.
  • "Skif problemi rus və sovet tarixşünaslığında (tarixi-arxeoloji tədqiqat)" mövzusunda namizədlik dissertasiyasını müdafiə etmişdir.
  • Azərbaycan Respublikasının Prezidenti yanında Ali Attestasiya Komissiyasının 14 noyabr 2006-cı il tarixli (protokol № 31-k) qərarı ilə tarix elmləri namizədi alimlik dərəcəsində təsdiq olunmuşdur.

ƏMƏK FƏALİYYƏTİ

• 1999-2001-ci illərdə "Qədim dünya və orta əsrlər tarixi" kafedrasında, 2001-2007-ci illərdə "Türk və Qafqaz xalqları tarixi" kafedrasının baş laborantı olmuşdur.
  • 2007-ci ildən hal-hazıra qədər "Türk və Qafqaz xalqları tarixi" kafedrasının müəllimidir.
  • Tarix fakültəsində bakalavr təhsil pilləsi üzrə tarix və regionşünaslıq (qafqazşünaslıq) ixtisası tələbələrinə "Qafqaz tarixi", regionşünaslıq (qafqazşünaslıq) ixtisası tələbələrinə "Gürcüstan tarixi", "Ermənilərin tarixi", "Dağıstan tarixi" fənlərini tədris edir.
  • 18 məqalənin müəllifidir

TƏDQİQAT SAHƏSİ

• Qafqaz xalqları tarixinin aktual məsələlərini tədqiq edir

SEÇİLMİŞ ƏSƏRLƏRİ

• "Türk xalqları tarixi" fənnindən metodik vəsait - tərcümə
  • "Qafqaz xalqları tarixi" fənnindən metodik vəsait - tərcümə
  • Skifiyanın etnogeografi Sovet tədqiqat elmi işlərində. Tarix və Onun Problemləri №2. 2006 il
  • Skifiya tarixi, rus alimlərin tərəfindən öyrəlinməsi. Tarix və Onun Problemləri №4, 2006 il.
  • Onomastiq təsdiqləyən skifiyaların türk-dilli olduğu faktlar əsasında. APU, Xəbərlər №3, 2006 il.
  • Skifiyaların Orta Asiyaya müdaxiləsi və Azərbaycan ərazisində Skifiya Çarlığı. Tarix və Onun problemləri №3. 2007 il.
  • Skifiyaların azərbaycan xalqının formalaşması mənbələr.Tarix və Onun Problemləri №3, 2007 il.
  • Dagestan mədəniyyəti ikinci düniya müharibə illərində. Tarix və Onun Problemləri №1-2, 2008 il.
  • Gürcistan mədəniyyəti ikinci düniya müharibə illərində. Tarix və Onun problemləri №4, 2008 il.
  • Gürcüstanda millətlər arası münaqişələri başlanması (1991-2003) illərdə. Tarix və Onun problemləri, 90-illik yubileyinə həsr olunmuş xüsusi buraxılış №3, 2003 il.
  • Gürcistanın iqtisadiyyatın inkişafı müstəqiliktən sonra. Tarix və Onun problemləri №4, 2009 il.
  • Gürcistanda hakimiyyəti dəyişməsi 2003-cü ildə. Tarix və Onun problemləri №4, 2010 il.
  • Gürcistan-NATO. Tarix və Onun problemləri №2, 2011 il.
  • Gürcistan-Rusiya, Tarix və Onun problemləri №3, 2011 il.
  • Rusiya-Gürci müharibəsi BDU, Xəbərləri, №3, 2012 il
  • Rusiya-Gürci qarşidurma. BDU, Xəbərlər, №4, 2012 il.
  • Qafqaz Xalqları deportasiyası ikinci düniya müharibə illərində. Avropa-Azərbaycan cəmiyyəti və Yahad-İn-Umun Assosiyasının (Fransa) birgə təşkil etdiyi, Azərbaycan II Düniya müharibəsində və Qafqaz holokostun önləməsində  rolu. mövzusunda beynəlxalq simpoziumun materiallar toplusu . Bakı. 2012-ci il.
  • Abxaziyadan, Osetia separatizməsi Rusia-Gürci qarşidumasına qədər. (rus dilində) Проблемы и риски современной Российской модернизации концептуальное осмысления и практика реализации. Научно-Исследовательский Институт истории. экономики и права. Москва, 2012 год Чебоксары.
  • Qafqazdaki integrasiya problemi. Qarabağ: dünən, bu gün və sabah 12-ci elmi-əməli konfransının materialların kitabı.
  • Hərbi-siyasi əməkdaşlığı Cənubi Qafqaz ABŞ-la və Qərb Avropa ölkələri ilə. BDU, Xəbərlər №3, 2013 il.
  • Gürcistanın ABŞ-la və Qərb Avropa hərbi-əməkdaşlığı. The Caucasus and the world international scientific journal. Gürcistan №18, 2014 il.
  • Düniya dövlətlərinin siyasəti ikili standartlar üzrə ermənistan-azərbaycan münaqişəsinin nizamlanması. (Ukrayina) Гилея Науко Вестник . 2014 il.
  • Böyük Dövlətlərini mövqeyi pozisiyaları Gurci-Cənubi Osetiya münaqişələrində. Lənkəran Universiteti və Qafqaz Universitetinin keçirdiyi benəlxalq konfransı. Bakı. 2014 il
  • SSSR-i dağılması və Qafqazda Dövlət Cumhuriyyəti yaranması. Tədris proqramm rus dilində 2015 il
  • Международные и региональны проекты на Кавказе на современном этапе. Intercultural communications ISSN 1512-4363. №25. Gürcüstan 2015 (həmmüəllif),səh. 110-125
  • "Распад СССР и образование суверенных государств" kurs proqramı 2016